Jun 15th, 2019, 12:38 pm
Tisztelt kernikiller.
Olvasd már el légyszíves, hogy hová tévedtél a szifonoddal együtt.
Vedd már észre, hogy ez nem a te fórumod, sem a vasad, sem a szoftvered nem ide tartozik.
Tiszteletben tartjuk a más eszközöket és más szoftvereket, de nem fikázzuk őket. És ne fáraszd légyszíves az idelátogatókat feleslegesen.
Szerintem többünk nevében megköszönjük. Zárjuk már végre ezt a témát.
Üdv.
Jun 15th, 2019, 12:38 pm
Jun 15th, 2019, 7:39 pm
Sziasztok! Térképek nincsenek ideiek? Ezek a 2018 q4-es vannak minden térképtipusnál. Mi törpént? :shock:
Jun 15th, 2019, 7:39 pm
Jun 15th, 2019, 8:10 pm
kernikiller wrote:stancy!

"Már tatabányánál össze omlik az összes szuper kütyü..."
hm...
gondolom a szuper kütyű nálad a droidos vagy wince device-t jelenti...
én már az almással dolgozom több éve, eddig soha sem omlott össze rajta semmi (nem M$Win vagy fos droid, lehet hogy jól állt épp mindig a Mars és Jupiter :D ), a Waze sem és simán müxik, MO-on ótóval mindenhová elvitt, a térkép is OK volt...erre kell és erre alkalmas, és nincs kedvem és időm Nextgennel a heti reszelgetéssel foglalkozni (évekig csináltam a primo-val is, ment csak az online hun traffic hiányzott de nagyon) ha van más ami megy erre a célra. (és nem truck-ra, vagy eu-n belüli ingázásra gondoltam). Természetesen nem akartam senki navis lelkébe gázolni, főleg akik szabad idejüket áldozzák erre -anno nekem is ráment jópár órám primo-s időkben-, példaként Zsiga, Kalos, Tájfun, és sokan még itt...épp ez a gáz, hogy a xxi. sz.-ban még ezeket kell csinálni...de ez csak az én véleményem...


Az Xs-emen is egy erősen hiányos navigáció a waze és azon is eltűnik ahol a droidos navimon nem akarja a munkát felvenni/folytatni, csak keres és keres aztán nem talál, pedig telefonálni és mobilnetezni is lehetett a droidról is. De az az egyetlen előnye az igo-kal szemben megvan, hogy frissebbek a térképei.
Jun 15th, 2019, 8:10 pm
Jun 16th, 2019, 8:54 am
kernikiller wrote:gondolom a szuper kütyű nálad a droidos vagy wince device-t jelenti...


Tévedsz, nem a készülékkel van baj, hanem a szolgáltatással amit nyújtanak. Persze fizikai határai is vannak a telefon hálózatoknak, de megfelelő és kellő számú átjátszóval orvosolni lehetne.. amíg ez nem történik meg, addig minden online kütyü platformtól függetlenül használhatatlan, persze annak aki navigál. A navigáció alatt azt értem hogy 5-6 köztes ponttal, egy 2500 km-es utat fagyás akadás, felesleges kerülők nélkül megtervez, anélkül hogy összeomlana. Na ezt az iGO tudja, nagyon régóta.. és nem véletlenül használja minden kamionos, buszos, furgonos, de ide írhatnám a mercedes, a bmw. a vw csoport, a kia, a suzuki a francia autógyártókat, mint GYÁRI navigáció. Ezzel aki vitába száll, az nincs tisztába a navigáció jelentésével.
Jun 16th, 2019, 8:54 am

A köszönet nyilvánítás szabályos módja a fórumban: https://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=718&t=59514&start=42938#
Jun 16th, 2019, 9:04 am
Úgy ám! Nem kell feltétlenül 2500km, elég kis hazánkban pár cím amit egy útvonalra kell tenni és nem azzal akarja az ember tölteni az idejét, hogy hogyan jobb sorrendben, ezt az igo elvégzi, mert ugye nem feltétlenül tudja egy kezdő sofőr pl még merre is menjen ha szállít. Mint írtam az egyetlen előnye a friss térkép ami a működéséből fakad és nem azért mert hú de profi a wazze, de végül is erre lett kitalálva, csak már régen tovább kellett volna fejleszteniük ahhoz, hogy versenyben tudjon lenni az offline navikkal, ha valóban a gugliék összekotyvasztják a saját fejlesztésükkel és ki is egészítik még pár jó dologgal, amik felhasználóbarátibbá teszik, akkor majd esetleg akár használható is lesz komolyabb dolgokhoz is.
Jun 16th, 2019, 9:04 am
Jun 16th, 2019, 9:16 am
Én a térképekre sem panaszkodnék, fél-1 évvel ezelőtti állapotot kapok minden frissítésnél. Ha veszel egy papír alapút, az is legalább egy évvel ezelőtti állapotot rögzített.
Jun 16th, 2019, 9:16 am

A köszönet nyilvánítás szabályos módja a fórumban: https://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=718&t=59514&start=42938#
Jun 16th, 2019, 10:15 am
lajos850 wrote:Sziasztok! Térképek nincsenek ideiek? Ezek a 2018 q4-es vannak minden térképtipusnál. Mi törpént? :shock:

Hamarosan megleled a Q1-et,csak türelem.
Jun 16th, 2019, 10:15 am

World speedcam:
https://www.facebook.com/groups/worldspeedcam/
Jun 16th, 2019, 3:28 pm
stancy wrote:Én a térképekre sem panaszkodnék, fél-1 évvel ezelőtti állapotot kapok minden frissítésnél. Ha veszel egy papír alapút, az is legalább egy évvel ezelőtti állapotot rögzített.


Tudom, én sem panaszkodom, csak hát ami igaz az igaz, mert volt talán egy éve, hogy a Bp-Sopron útvonalon az igo utolsó térképe szerint az út egyenesen haladt ott ahol az előttem haladó (kb 200m-re) fékezni kezdett majd jobbra eltűnt és mivel nem jelzett semmit a térkép én is gyorsan lassítottam, hát lett ott egy körforgalom 2 hónappal előbb. Akkor kicsit necces lett volna ha nincsen előttem senki, mert táblázva sem igazán volt, vagy már ellopták, nem tudom de sietősen haladtam ergo komolyat kellett volna refinél is korrigálnom. Persze 90 helyett kb 130-140-nel mentem éjjel ami hordoz veszélyeket mint ahogy láthattam is. Mindegy visszafelé waze-val már azon rajta volt. Erre jó, de címre nem vitt volna oda csak az utcákat tudta.
Jun 16th, 2019, 3:28 pm
Jun 17th, 2019, 10:34 am
Sziasztok szép napot mindenkinek.
Azt szeretném megkérdezni hogy valakinek nincs meg véletlenül a Map&Guide 21.... számitógépes verziója.Nekem a llaptopomon fenn volt,csak egy újretelepitésnél véletlenül leformáztam az összes meghajtót és elveszett.Anno az orosz kollágáknál fennt volt csak már nem él a link.Elég nagy terjedelmű (15 Gb) de én nagyon szerettem mert egész Európa utca szinten rajta volt és offline tervezésnél nagyban át tudtam tekinteni merre menjek és annyi köztespontot raktam ahányat akartam.Ha valakinek meglenne és megosztaná velem nagyon megköszönném vagy ha csak utalást adna hogy hol keressem az is nagy segitség lenne.Mindegy hogy ISO vagy kicsomagolt fájl.
Jun 17th, 2019, 10:34 am

https://t.me/pump_upp
Jun 17th, 2019, 2:59 pm
Üdv. Korábban kaptam egy csomagot, ami mindent IS tartalmaz, de nekem nincs szükségem semmi extra cicomára, csak egy alap configot szeretnék telepíteni. A kérdésem az, hogy a telepítő tartalmaz ux_alt2; ux_pongo; ux; save_alt; save_alt2 és sok sok mappát. Ezek közül melyiket kell csak felmásolnom, ha csak az alap programot szeretném használni? Vagy mindent fel kell másolnom, mert egyébként nem települ rendesen? Gondolom azt az apk fájlt kell telepítenem, amiben csak a program neve van. Skin cserélő, meg térkép cserélő nem kell!
Tudom, sokat dolgoznak a skin készítők, de lehetne közzé tenni csak alap verziót. Olvasva a hsz-eket, többen vagyunk így, hogy csak a gyári felülettel, mindenféle felesleges cicoma nélkül használnánk a programot.
Jun 17th, 2019, 2:59 pm
Jun 17th, 2019, 3:43 pm
Ha netán tőlem származik a csomag, akkor az ux_alt mappa tartalmazza az eredeti puritán gyári felületet. De ez a leírásban érthetően jól olvashatóan le van írva.
A skin cserélő egy egyszerű kis alkalmazás, jobb feltenni és azzal átváltani. De át is nevezheted az ux_alt és save_alt mappákat ux -ra, save -ra, a többit meg előtte törölheted. Azzal azért légy tisztában, hogy a gyári nextgen felület a primo tudásának töredéke. Ne várj csodákat - pontosítok, semmit ne várj. Ha valaki ódzkodik a sok tudástól, az arimi skin átváltható "Minimális skin verzió"-ra, és még ezen belül is minden létező dolog kikapcsolható, a gyári felület beállítható, miközben ott van a háttérben az az ezer hibajavítás amivel minimum fél évet töltöttek el anno a fejlesztők, és az a csomó optimális működéshez szükséges dolog amit nem látsz, csak épp a program végzi a dolgát. Na de aki nem veszi a fáradtságot, hogy megismerkedjen a lehetőségekkel, kiismerje a menüben konfigurálható dolgokat, annak ott a gyári felület. Innen már csak egy lépés a papír térkép :-o
Jun 17th, 2019, 3:43 pm
Jun 17th, 2019, 5:58 pm
sinci wrote:Tudom, sokat dolgoznak a skin készítők, de lehetne közzé tenni csak alap verziót....a gyári felülettel, mindenféle felesleges cicoma nélkül használnánk a programot.

Szia sinci!
Nem szoktam hsz-ekre kommentet írni, de saját tapasztalatom, hogy az előttem szóló Tajfun csomagja most remekül van összerakva, érdemes használni. A túl sok extrát, hangos figyelmeztetést én sem bírom, ennek ellenére egy ideig próbálkoztam vele és saját magam is próbáltam ezt-azt állítgatni, módosítani benne, illetve más helyről származó adatokat is használni, aztán rájöttem, hogy nem jót csináltam sokszor. Tajfun leírása részletes és alapos és a csomagjában is választható az alap skin, vagy alap szín és az úgymond nem túl cicomás. Nem olyan régen rászántam magam, hogy a skineket és a térkép színeket végigzongorázzam egyenként és találtam benne olyat, ami nekem remekül megfelelt és ahogy te fogalmaztál, "nem túl cicomás". Bár elég sok időbe telt, amíg a sok beállítási lehetőséget megismertem és eligazodtam benne, de az új csomagja szerintem most nagyon jó lett. Pl. nemrég feltette ide arimi módosításait is, azt is bemásolgattam és gond nélkül indult újra és működött rendesen. Szerintem használd, csak válaszd ki a megfelelő beállításokat, ha tartósan használod, megéri szerintem jól megismerni és akkor nem lesz gondod a későbbiekben.
(Ha túl sok reklámot csináltam Tajfun csomagjának, vagy esetleg még tilos is, akkor elnézést.)
Üdv: Dolfi
Jun 17th, 2019, 5:58 pm

Kalóznak lenni nagyobb mulatság, mint beállni a haditengerészethez!
Jun 17th, 2019, 6:44 pm
Ok, megfogadom a tanácsotokat, és nekidurálom magam a teljes telepítésnek, és ismerkedek a beállításokkal. Köszi! Szép estét.
Jun 17th, 2019, 6:44 pm
Jun 17th, 2019, 6:47 pm
Van friss portéka ha neki akarsz fogni....
Jun 17th, 2019, 6:47 pm
Jun 17th, 2019, 6:53 pm
Elfogadom, köszi! :)
Jun 17th, 2019, 6:53 pm